tiistai 25. toukokuuta 2010

ihana toukokuu... :)


Täälä taas pitkästä aikaa =)

Kesä tulla pötköttelee jo hyvinkin nopeasti ja näistä helteistä on "nautittu" ihan urakalla...
Valittaahan ei pidä, mutta Nemo parka on ihan läkähtymäisillään :( varsinkin harmittaa, kun ei voi heittää keppiä ja palloa samalla tavalla niinkuin normaalisti. Poika parka ihmettelee, miksi lenkillä vaan kävellään, eikä mitään muuta kivaa. No välillä kun taas viilenee, niin lenkitkin voi olla mukavampia =) Yty taas nauttii ihan selkeesti =D mitä kuumempi on, niin sitä hankalampi ytyä on saada sisätiloihin... se vaan menisi aurinkoon makaamaan, jotta kolottavia paikkoja helpottaisi <3

Tuossa viime viikolla otettiin taas tuntumaa karavaanarielämään ;) oltiin sitten koko perhe edellisen kodin pihalla yötä ihan vaan harjotuksen vuoksi... (onhan meillä perhe kasvanut kahdella sitten viime kesän matkailun...) Noh, Mico-vauva nukkui kuin enkeli koko yön. yty nukkui tietysti sisätiloissa mukavasti, mutta nemo oli sitten jätettävä pihalle nukkumaan. Se raukka oli niin kuumissaan, että ei olisi nukkunut hetkeäkään sisällä. Onneksi oli oma piha ja rauhallista seutua, niin poikakin viihtyi ihan loistavasti. Täytyy vaan tulevaa kesää varten tarkkaan miettiä, että miten nukutaan kukakin :)

Sitten meidän koulutukseen... blaah... erittäin hiljaista ollut sillä saralla. Muutama uusi kuvio ollaan saatu nemon kanssa hiottua, mutta viimeaikaisten helteiden takia ulkona on vain käyty kävelemässä ja viettämässä aikaa. Yksi loistava juttu on kyllä opittu!! Nemo osaa paikan jo kaukaa huudettuna. Harmi vaan, että se paikka on mennyt siihen, että se käy makaamaan, eikä seiso... Vaikka toisaalta sehän on sitten hiomista, miten se halutaan. Pääasia on, että kun Nemo jossain kauempana juoksee ja huudan paikan, niin se lysähtää niille sijoilleen. Toinen uusi oppi on sana "pois". Jos meillä on keppileikit tai palloleikit, niin huudan "pois" ja Nemo juoksee noin kymmenen metriä eteenpäin ja jää siihen, siitä sitten voin käskeä makaamaan, istumaan tai luokse. En tiedä onko tästäkään opista mitään hyötyä, mutta toisaalta onko tassunkaan antamisesta hyöty... :/ Pääasia varmaan on, että koiraan saa kontaktia ja hallintaa =)

Sen olen Nemon kanssa hyvin nyt huomannut, että se osaa kyllä yhdistää todella hyvin asioita yhteen. Esim. kun huudan tänne, niin tullaan eteen ja istutaan. jos käsken sivulle, niin tullaan sivulle ja istutaan. kun annan ruokaa, niin istutaan ennenkuin sen saa jne... Siitäpä tulikin ongelma, kun piti sitten maahan menon jälkeen käydä istumaan?! Eipähän toiminut! Herralla ei tuntunut olevan hajuakaan, mitä tarkoittaa istu...? Siispä opettelemaan istumista... huh, huh ;)
Näitä pieniä juttuja tässä "oman käden" koulutuksessa väkisinkin aina tulee esille, mutta sittäpä sitä oppii.

Juupa juu ja nyt kun kesä on tuloillaan ja näitä helteitäkin on tässä koettu, niin yritettiin sitten Nemoakin vähän saada uimaan... Vielä oli huono menestys, mutta eiköhän se into sieltä jostain ilmesty! Ensiksi kepin perässä mentiin ihan innolla loikkien, mutta heti, kun vesi "petti" alta niin tultiin pari loikkaa takaisin päin =D Kyllä poika jossain vaiheessa huomaa, että vesi kivasti viilentää ja varmaan menee sinne innolla. Sitä sitten odotellessa jatketaan samaan tahtiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti